Gulvvaske med velcromopper som forfugtes i mopbox

Gulvvask som en professionel med forfugtede mopper

Vidste du at du kan spare en masse tid, og desuden få et renere gulv, ved at vaske gulv med forfugtede microfibermopper? At vaske gulv på denne måde kræver lidt forskelligt udstyr, og en smule forberedelse inden gulvet vaskes men når der er styr på de to ting, kører det ellers også bare derudaf.

Gulvvask med forfugtede microfibermopper, går i korte træk ud på, at du vasker et stykke gulv med en moppe, for så at skifte moppen ud med en ny, når moppen ikke længere er fugtig. Dette betyder at gulvvask efter denne metode, kræver at du har flere mopper end blot en enkelt typisk en moppe for hver 15-30 m2 gulv, alt efter gulvtype og hvilken moppe som valget falder på.

Vi anbefaler i denne forbindelse, at vælge 40 cm microfibermopper med velcrobagside, et justerbart teleskopskaft af god kvalitet, samt en let alu-fremfører.

Fordelene ved dette vaskesystem er dog mange:

  • Moppen når ikke at blive rigtig beskidt, hvilket giver en renere gulvvask
  • Microfibermopperne har høj rengøringseffekt sammenlignet med mopper af eksempelvis bomuld
  • Påsætning og fjernelse af mopperne sker hurtigt, og kan ske uden at man skal bukke sig ned
  • Et godt arbejdsmiljø da du ikke skal slæbe op mod 15 liter vand med dig rundt

Sådan vasker du gulv med forfugtede mopper

Start med at finde et passende antal microfibermopper frem, og læg disse i din moppebox. Hæld en passende mængde sæbevand over mopperne, sæt låget på mopboxen og lad mopperne stå i nogle minutter. Vend mopboxen 180 grader rundt, og lad boksen stå i yderligere et par minutter. Tjek om mopperne er fugtet jævnt, og vent evt. lidt ekstra tid såfremt dette ikke er tilfældet.

Læg mopperne så moppernes velcrobagside ligger opad. Indstil teleskopskaftet i hagehøjde, og påmonter moppen ved at presse fremføreren ned mod den øverste moppe i mopboxen.

Start med at vaske gulvet i kanterne. Det er en fordel udelukkende at skubbe moppen fremad, frem for at skubbe moppen frem og tilbage. Dette skydes at snavset på denne måde primært vil sætte sig i den forreste del af moppen, således at moppen bliver gradvis renere jo længere bagud man kommer. Vask gulvet i et S-mønster, hvor du starter oppefra og bevæger dig gradvist nedad. På denne måde træder du ikke på de områder af gulvet, som du netop har vasket.

Benyt vaskeplejemiddel og undgå overdosering

To af de hyppigste fejl som begås under gulvvask, er i tilknytning til det sæbevand som man benytter. Første fejl går ud på, at gulvet altid vaskes med universalrengøringsmiddel. Benytter du universalrengøringsmiddel, plejer du nemlig ikke dit gulv, hvilket i sidste ende kan medføre, at gulvet bliver trist og kedeligt, eller i værste fald bliver ødelagt i overfladen.

Universalrengøringsmiddel bruges dog ofte af erhvervsmæssige brugere til vekselvask, hvor man helt bevidst ønsker at reducere mængden af plejemiddel på gulvet.

Den vigtige forskel, er her at gulvet ikke altid vaskes med universalrengøringsmiddel, men kun vekselvaskes med universalrengøringsmiddel. Eneste undtagelse herfor, er vask af  “lukkede” gulvoverflader såsom lakeret trægulv, eproxy, malet beton og så videre. Her vil man med fordel kunne bruge et universalrengøringsmiddel på daglig basis.

Anden fejl som ses hyppigt, er at vaskemidlet ofte overdoseres. Især professionel sæbe er nemlig højkoncentreret, hvilket gør at der kun skal anvendes meget lidt sæbe. Således er det ikke unormalt, at der kun skal bruges mellem 0,5-1 teskefuld gulvsæbe til at klargøre 5 mopper, hvilket er længder mindre, end hvad man normalt vil dosere med sit øjemål.

Køb alt hvad du skal bruge med en gulvpakke

På HUMA.dk har vi samlet gulvpakker til dig, med alt hvad du skal bruge for at foretage effektiv gulvvask med forfugtede microfibermopper. Du finder pakkerne her:

  • Gulvpakke. 5 x almindelige microfibermopper med en rækkevidde på ca. 75 m2. Ekstra mopper kan tilkøbes.
  • Gulvpakke Pro. 5 x luksus microfibermopper med en rækkevidde på ca. 125 m2.

Video: Sådan vasker du gulv med forfugtede mopper

 

Video: Sådan vælger du den rette microfibermoppe