Sådan fjerner du sorte rander i dit toilet

Du kender det måske. Efter flere års brug, står toiletkummen langt fra så flot, som da du købte den. Rust, kalk og okker har det nemlig med at sætte sig på toilettets porcelænsoverflade. Dette ses i form af mørke rander, hvilket dækker over alt fra sorte rander, til brune, gule og orange rander, såvel i vandet som over vandet. Her rækker toiletrens sjældent hele vejen – slet ikke hvis du ”overtager” et toilet, hvor ejeren før dig, ikke har været så grundig med rengøringen af toilettet. Men betyder det så, at du enten må leve med dit grimme toilet, eller at du alternativt må have penge op af lommen, for at købe et nyt toilet. Bestemt ikke! Med de rigtige rengøringsartikler, kan du med en smule flid, sagtens få dit toilet flot igen – faktisk så flot, at toilettet ofte ligner et helt nyt toilet indvendigt.

Med forebyggelse kommer man længst

Er dit toilet stadig flot, anbefales det at du jævnligt gør brug af en effektiv WC-rens, hvis syre kan være med til at fjerne den kalk som der kommer løbende. Vi anbefaler at du benytter en svanemærket toiletrens, for at skade vandmiljøet mindst muligt. Husk på at svanemærkede rengøringsprodukter, skal være mindst lige så effektive som almindelige rengøringsmidler, for overhovedet at kunne blive svanemærkede. At gøre brug af en svanemærket WC-rens, gør dermed ikke nødvendigvis, at resultatet er dårligere end ved brug af en normal toiletrens.

Effektiv fjernelse af mørke rander i toilettet på blot en halv time

Har du prøvet alverdens ting, for at få toilettet til at se pænt ud igen, uden held? Giv ikke op, men kast dig over nedenstående fremgangsmåde. Den har virket for rigtig mange danskere, som har haft selv de sværeste rander i deres toiletter – og resultatet taler for sig selv.

Det skal du bruge:

  • Toiletbørste
  • WC-rens
  • Toiletsten
  • Kalkfjerner, gerne på geléform
  • Handsker

1: Tøm toilettet for vand. Brug din toiletbørste til at ”skubbe” så meget vand så muligt ud gennem vandlåsen. På denne måde bliver resultatet bedre, da de produkter som vi skal til at bruge om lidt, ikke bliver fortyndet i lige så høj grad.

2: Rens toilettet med almindelig WC-rens. Træk ud, og skub vandet ud igen, som du gjorde før. Du kan med fordel lade WC-rensen virke i et kvarters tid.

3: Køb en toiletsten med håndtag (også kaldet en WC-stick, eller en Pumie-stick). Stenen fugtes i vand, eksempelvis ved at dyppe toiletstenen i dit WC-vand – bemærk at stenen kan ridse dit toilet, hvis den ikke er våd. Skrub/slib herefter direkte på de sorte rander.

4: Skyl ud, og nyd det flotte resultat!

Køb din toiletsten her:

Toiletsten fra HUMA
Toiletsten med håndtag kun 50,- DKK + moms hos HUMA.dk