Sådan får man flotte rene tæpper og gulve

gulvmaskineGulve og tæpper, som bliver betrådt mange gange i løbet af dagen, kan med tiden blive meget beskidte og komme til at se kedelige ud. Uanset hvor meget kan skrubber og gnider bliver det bare ikke så godt som nyt, men findes der ikke noget som kan gøre gulve og tæpper flotte igen?

Skuremaskine

En skuremaskine fungere ved at der skabes et tryk på overfladen, så den nemt og effektivt bliver rengjort. Her er det vigtigt at nævne at gulvbehandlingsmaskiner ikke er beregnet til almindelig rengøring, men kun til specielopgaver, såsom grundrens af meget snavsede hårde gulvflader, opskuring af gulvtæpper, samt polering af gulve. Ved anvendelse af en skuremaskine kan man med fordel igen få flotte tæpper og gulve, der fremstår som nye.

Vælg den rette maskine

Hvis man går med tanker om at anskaffe sig en gulvbehandlingsmaskine er det vigtigt at være opmærksom på flere ting. For det første skal der ses på den opgave som maskinen skal anvendes til. Forskellig rengøring og pleje, kræver forskellige hastigheder, og langt de fleste skuremaskiner kan kun køre med én hastighed. Udover en forskel i hastigheden, er det også en god idé at se på børstetrykket og arbejdsbredden, da der igen er stor forskel, fra maskine til maskine og man skulle gerne finde den helt rigtige maskine til at løse rengøringsopgaven. En sidste ting der er god at være opmærksom på, ved anskaffelsen af en skuremaskine er maskinens højde. Alt efter opgaven, skal maskinen kunne komme ind alle de nødvendige steder.

Du finder et stort udvalg af skuremaskiner på HUMA.dk

Sådan måles hastigheden på skuremaskinen

Man bruger måleenheden RPM (rounds pr. minut) når man skal se hvor hurtigt gulvbehandlingsmaskinen kører. Et højt tal betyder at børsten eller pad´en roterer hurtigt, mens et lavt tal betyder at maskinen kører langsomt.

  • Ved almindelig opskuring eller rengøring, kan man vælge en maskine der kører med en hastighed, mellem 150 og 185 RPM. Ofte kaldes denne type blot “Single Disk Maskine”.
  • Skal man anvende gulvbehandlingsmaskinen til almindelig polering eller slibning kan det være en god idé at vælge en maskine med mellemhastighed, mellem 300 og 750 RPM (high-speed)
  • Skal man derimod anvende skuremaskinen til specielle poleringsopgaver, kan det være en god idé at vælge en maskine med en hurtig hastighed, mellem 1200 og 1800 RPM (ultra-high-speed)

Sådan anvendes en skuremaskine

Gulvbehandlingsmaskiner er i princippet ens i deres opbygning, og er ledningsførte. Maskinerne er nemme at anvende, når man først har prøvet det et par gange. Ved brug, går føreren bag maskinen og igangsættelse og stop, samt retningen, styres ved hjælp af betjeningsgrebet. Her kan doseringen også styres, hvis maskinen er udstyret med vandtank. Inden brug, påmonteres enten børste eller rondelholder med tilhørende rondel. Børsterne fås med forskellig hårdhed, alt efter gulvtype og behandlingsform. Derfor vælger man sin børste med udgangspunkt i den rengøringsopgave der skal udføres.